Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Fates Warning – Part of The Machine

Ο παραλογισμός(Σε παρένθεση η δικές μου παρατηρήσεις)

Η Ελλάς είναι η μόνη χώρα που έχει τόσα δομικά προβλήματα στην οικονομία της και παράλληλα υποδέχεται τόσους αλλοδαπούς στο έδαφος της. Ειναι η μόνη χώρα που ενώ έχει υψηλή ανεργία και διώχνει το πληθυσμό της ως μετανάστες ,την ίδια στιγμή που διώχνει μετανάστες δικούς της …φέρνει λαθρόμεταναστες και διατηρεί στην οικονομία της πλήθος αλλοδαπών!.

Πράγμα λίαν παράλογο αφού καμμία χώρα υποδοχής μεταναστών δεν είναι ταυτόχρονα χώρα υψηλής ανεργίας, χαμηλής ανταγωνιστικότητας και εξαγωγής..μεταναστών της!.

Είναι εμφανές ότι πρόκειται για μια σταθερή επιλογή(Δεν υπάρχει λέξη επιλογή , υπάρχει η λέξη ΑΠΟΦΑΣΗ) κεντρική και θεμελιώδη των ελίτ της και του πολιτικού συστήματος της εδώ 20-25 και πλέον ετών.Μετά την πτώση του κομμουνισμού και τα ανοιχτά σύνορα η Ελλάς διά των ελίτ της έκανε μία θεμελιώδη επιλογή(Δεν υπάρχει λέξη επιλογή , υπάρχει η λέξη ΑΠΟΦΑΣΗ).Επέλεξε(το ίδιο και εδώ) να ανοίξει τα συνορά της και να ενθαρρύνει όχι απλά την εισδοχή μαζικά μεταναστών αλλά μάλιστα λαθρόμεταναστων που έτσι θα απέφευγε την καταβολή σε αυτούς μη μισθολογικών επιβαρύνσεων και μισθολογικών κανόνων.Ο στόχος και το σκεπτικό ήταν ότι μόνο με την εσωτερική υποτίμηση του κόστους παραγωγής και μόνο με χαμάληδες θα μπορούσε η Ελλας να παραμείνει ανταγωνιστική(Να εισπράξουν χρήματα δλδ οι ελίτ για την ευρύτερη αυλή τους) στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης.

Ετσι αντί η Ελλάς να επενδύσει σε μεταρρυθμίσεις και να πάρει αποφάσεις και μέτρα που θα ενοχλούσαν τις κομματικές πελατείες επέλεξε(πάλι το επέλεξε μία λέξη σύμβολο της παγκοσμιοποιήσεως με αποδομητική έννοια) τον εύκολο δρόμο της λαθρομετανάστευσης για να στηριχτεί σε οικονομία χαμάληδων και ανειδίκευτης εργασίας, να στηριχτεί στην μαύρη οικονομία και μεταγενέστερα στα εισαγομένα ένσημα για το κοινωνικοασφαλιστικό και το δημογραφικό αδιέξοδο.

Δεν έδωσε κίνητρα στους πολίτες αλλά προτίμησε να φέρει ετοιμογέννητους λαθραία.

Ετσι εξηγείται, ως θεμελιώδης επιλογή( εδώ πάλι) και απάντηση στις προκλήσεις της ανοιχτής αγοράς και τον ανταγωνισμό που υπέστει η χώρα, η μαζική λαθρομετανάστευση.Ετσι εξηγείται εν μέρει, πέρα από τις ιδεολογικές αλλά και τις σκοπιμότητες προωθήσεως της ευρωπαϊκής πολιτικής υπερκρατικής ενοποίησης μέσω της κατακερμάτισης της εθνικής δημογραφικής συνοχής, η επιμονή του ελληνικού κράτους να υποστηρίζει την ενσωμάτωση και να υποθάλπει ήδη από τα μέσα του 1990 μέχρι και σήμερα στο παρασκήνιο την λαθρομετανάστευση.

Βλέπουμε ότι η πολιτική αυτή η αδιέξοδη για την διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας παραμένει αμετάβλητη.Οι δομικές μεταρρυθμίσεις παραμένουν κολλημένες στα συντεχνιακά συμφέροντα που φρόντισαν μάλιστα να ενσωματώνουν τους λαθρομετανάστες ως εργαλείο πολλαπλασιαστή των στρεβλώσεων τελικώς!.

Το δε Ελληνικό κράτος δαπανά στο εσωτερικό πακτωλό χρημάτων, έχοντας δημιουργήσει μια μεγάλη επικερδή αγορά υποστήριξης της λαθρομετανάστευσης και της ενσωμάτωσης της που λειτουργεί ως επαγγέλματα διαπλοκής με αυτήν, ακριβώς με σκοπό να ηθικοποιήση την λαθρομετανάστευση και να την κάνει αποδεκτή ως ιστορικό τετελεσμένο μη αναστρέψιμο.

Αντι να επενδύσει στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και του εργατικού δυναμικού της χώρας, συνεχίζει να επενδύει στην εσωτερική υποτίμηση διά και των λαθρομεταναστών που σταδιακά τους μετατρέπει διαρκώς σε απλούς μετανάστες και έπειτα σε ντόπιους με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ διατηρεί την λαθρομετανάστευση ως μοχλό πίεσης της αγοράς εργασίας αυτοτροφοδοτούμενο εσαεί.

Συνεχιζει να επενδύει σε ένα λάθος σχεδιασμό.Και για αυτό συνεχίζει να διευκολύνει,να κλείνει πονηρά και συνειδητά απο το 1996(και πιο πρίν 1992) το μάτι και να να δίνει κίνητρα εισόδου και παραμονής λαθρομεταναστών. Συνεχίζει να παρέχει κίνητρα παραμονής στη χώρα ,να ζημιώνει την χώρα υπέρ μιάς επιλογής(συνεχίζει με την συγκεκριμένη λέξη) αδιέξοδης και οικονομικά άστοχης που εν τέλει δημιουργεί κόστη και προβλήματα στην χώρα μεγαλύτερα από τα οφέλη μιας στρεβλής προσαρμογής στον διεθνή ανταγωνισμό.Ταυτόχρονα συνεχίζει να σπαταλά πολύτιμους πόρους και κεφάλαια της χώρας για να καταστήσει την λαθρομετανάστευση και τον τελικό εποικισμό αποδεκτό στον ντόπιο πληθυσμό.

Ιδίως για αυτό αναλίσκει πόρους και δυνάμεις για την κατήχηση του πληθυσμού στα νάματα της λαθρομεταναστευτικής πολυφυλετικής κατακερμάτισης, μέσω Μμε και του συστήματος παιδείας στις νέες γενεές.

Ασχολείται δηλαδή με ανοησίες για να δικαιολογήσει και σταθεροποιήσει στο εσωτερικό μια δομικά εσφαλμένη επιλογή του με σοβαρές μελλοντικές συνέπειες σε όλα τα πεδία αντί να ασχοληθεί με αληθινές μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει από το 1990.Συνεχίζει δηλαδη να στηρίζεται σε ένα δομικό λάθος, τους εισαγόμενους αμόρφωτους λαθρομετανάστες που είναι βλαπτικοί για την πραγματική ανταγωνιστικότητα της αλλά διευκολύνουν ένα μοντέλο αδιέξοδο προσαρμογής στην παγκοσμιοποίηση.

Και το αδιέξοδο συνεχίζεται έχοντας πλέον παράγει τετελεσμένα που θα τα βρει μπροστά της η Ελλας, οικονομικά αλλα και κοινωνικά στο μέλλον.

Σχόλιο ιστολογίου:

Συνεπώς συμπέρασμα μαθηματικόν οι περισσότεροι δεν εννόησαν αυτά που άκουσαν ή διάβασαν ακόμα και αν διαφωνούν-(δικαίωμα) πως θα μπορέσουν να απαντήσουν αφού το επίπεδο της αντιλήψεως του ομιλητού-ακροατού-αναγνώστη είναι κατάτι παραπάνω από τον μέσο οπαδό ψηφοφόρο του κόμματος που συγχρωτίστηκε η άνωθι Ελίτ(και καλά)…

Από τον μακρύ κατάλογο των σχολιαστών του διαδικτύου που αναγνώσαμε με υπομονή και ΑΓΑΠΗ για την ΙΕΡΗ ΑΙΓΗΙΔΑ που μας κληροδότητσαν όσοι Μαχητές υπήρξαν, αναδεικνύουμε μέσω χιλιάδων εργατοωρών κείμενα που πλησιάζουν την περιγραφική αληθεία για τους υλιστές διαχειριστές, ανεξαρτήτου δηλωμένης ιδεολογίας έξωθεν. Κείμενα που με ακρίβεια επιστημονική παρουσιάζουν ότι μεταλλάσει την πραγματικότητα μας στον μάταιο ετούτο κόσμο. Αλλά και κείμενα που θα αποδεικνύουν το μερίδιο ευθύνης των διαχειριστών, γιά όσους από την επόμενη γενιά ασχοληθούν όπως εμείς με τα προβλήματα του αγαπημένου μας τόπου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s